Als tekenaar maak ik (sinds 2017) deel uit van de Stichting Tekenen voor Kinderen; een groep professionele tekenaars die kinderen in een kwetsbare situaties een klein, magisch moment willen bezorgen door middel van een tekening.

"Wij brengen de kinderen even in een andere wereld; de alles-kan-en-alles-mag wereld. Door te tekenen voor deze groep kinderen stimuleren we hun creativiteit en fantasie. We geven ze de controle even terug: zij bepalen wat er getekend wordt. De tekenaar is intermediair, luisterend oor en kan alles tekenen wat ze vragen.

Het eindproduct, de tekening, is meer dan een klein kunstwerkje. Het wordt vaak ingelijst, gedeeld met vriendjes en familie en werpt een positiever licht op een periode met veel zorgen. Het tekenen is een magisch medicijn en de tekenaar een tovenaar met potloden en stiften."

Om de week bezoek ik namens de Stichting Tekenen voor Kinderen Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede om voor de kinderen te tekenen.

Kijk op de  facebookpagina om te zien wat er voor de kinderen getekend wordt.    Meer informatie over de Stichting Tekenen voor Kinderen vind je op de website.